Vaccination mot covid-19

Vaccination är det effektivaste sättet att undvika att bli allvarligt sjuk eller dö i covid-19. Vaccination kan också hjälpa till att minska smittspridning. Det är viktigt att så många som möjligt väljer att vaccinera sig. Men, vaccination är bara en del av lösningen. Vi måste alla fortsätta att tvätta händerna, stanna hemma vid symtom och hålla avstånd för att bromsa smittan, även när vaccin mot covid-19 finns tillgängligt.

Det är Region Kalmar län som ansvarar för vaccinering mot covid-19. Vaccineringen utförs på din hälsocentral eller vårdmottagning.

Region Kalmar län vaccinerar enligt den nationella prioriteringsordningen, med start för de som är skörast och riskerar att drabbas hårdast av covid-19.

Mer information om preliminär plan för vaccinering i Kalmar län på 1177

Boka vaccination mot covid-19 i Kalmar län via 1177 Vårdguiden

Bedrägerier och covid-19

Det förekommer att bedragare ringer och säger att de är från till exempel Folkhälsomyndigheten och vill boka in en vaccinationstid åt dig. De kommer kräva att du identifierar dig med bankdosa eller mobilt bank-id. Detta ska du inte göra. På Polisens webbplats finns mer information om telefonbedrägeri.

Information om telefonbedrägeri på Polisens webbplats

Sidan publicerades 16 juni 2021