Boende för massflyktingar i Mönsterås

På denna webbsida informerar och svarar Mönsterås kommun på en del av de frågor du som nyss flyttat till en av våra lägenheter kan ha. Informationen är skriven på svenska men kan översättas till det språk som passar dig med hjälp av din webbläsare. Men vi vill börja med att hälsa dig och din familj varmt välkommen och vi hoppas att du ska trivas under din tid i Mönsterås.

Kort om Mönsterås

Mönsterås är en av kommunens fem tätorter, det är också kommunens största tätort. Här finns förskola och grundskola från förskoleklass upp till årskurs 9 och gymnasium. Det finns lekplatser, områden för aktiviteter utomhus och vandringsleder. I centrum finns bland annat affärer, apotek, bank, restauranger och gym. I närheten av centrum finns ungdomsgård, aktivitetspark och biograf. Du kan resa till och från Mönsterås med buss, från Mönsterås station eller från någon av busshållplatserna.

Sidan uppdaterad 2 november 2022