Boende för massflyktingar i Blomstermåla

På denna webbsida informerar och svarar Mönsterås kommun på en del av de frågor du som nyss flyttat till en av våra lägenheter kan ha. Informationen är skriven på svenska men kan översättas till det språk som passar dig med hjälp av din webbläsare. Men vi vill börja med att hälsa dig och din familj varmt välkommen och vi hoppas att du ska trivas under din tid i Blomstermåla.

Kort om Blomstermåla

Blomstermåla är en av kommunens fem tätorter. Här finns förskola och skola från förskoleklass upp till årskurs 9. Det finns fyra lekplatser och ett stort friluftsområde med utegym. I centrum finns bland annat affär, apotek, bank, pizzeria och ungdomsgård. Du kan resa till och från Blomstermåla med buss och tåg, från Blomstermåla station eller från någon av busshållplatserna längs Storgatan.

Sidan uppdaterad 2 november 2022