Vill du medverka i hållbarhetsveckan?

2022-05-30

Hållbarhetsveckan är en återkommande evenemangsvecka med aktiviteter kring social, miljömässig och ekonomisk hållbarhet i kommunen. Genom att Mönsterås kommun och lokala företag och föreningar fyller en vecka med aktiviteter kring hållbarhet vill vi inspirera och tipsa invånare, besökare och företagare till att bli mer hållbara.

I år är hållbarhetsveckan den 19 till 25 september, och temat för veckan är vatten. Vi sätter fokus på vatten eftersom det är en grundförutsättning för allt levande på vårt jordklot. Rent vatten, både dricksvatten och i naturen, är en förutsättning för människors hälsa och för en hållbar utveckling.

Men, alla aktiviteter med utgångspunkt i agenda 2030 och ämnen som miljö, klimat, folkhälsa och hållbar samhällsutveckling är aktuella för hållbarhetsveckan.

Vår förhoppning är att din verksamhet har något ni gärna visar upp eller arrangerar under veckan. Aktiviteterna kan ske såväl dagtid, kvällstid, vardag som helg. Ni anpassar själva aktiviteten efter er målgrupp.

Anmäl er aktivitet till hållbarhetsveckan (Mina sidor)

Mönsterås kommun står för en samlad marknadsföring av hållbarhetsveckan, men för att er aktivitet ska bli välbesökt är det viktigt att ni också planerar egen marknadsföring.

Sista dag att anmäla en aktivitet är den 30 juni. Hör gärna av dig om du har frågor eller behöver diskutera din idé innan anmälan!

Sidan publicerades 30 maj 2022