Ny e-tjänst på gång för bygglov – Mittbygge stänger

2022-11-07

Den här nyheten är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

E-tjänsten Mittbygge stänger för nya ärenden 25 november. Leverantören har valt att lägga ner tjänsten, och Mittbygge upphör helt den 1 december.  

Vi kommer att byta till en ny e-tjänst för att söka bygglov och göra bygganmälningar digitalt. Den nya e-tjänsten ska göra det enklare för dig att göra en ansökan direkt i Mina sidor, och veta vilka handlingar du behöver skicka in. Datum för lansering av den nya e-tjänsten är dock ännu inte klart.

Pågående ärenden i Mittbygge flyttas inte över till den nya e-tjänsten. Efter den 25 november hanterar vi ditt ärende utanför e-tjänsten och det innebär att du kommer att få information och beslut i ditt pågående ärende via e-post istället.

Om du har ett pågående ärende som du behöver komplettera kommer du att kunna göra det i Mittbygge fram till den 25 november. Därefter behöver du göra dina kompletteringar via e-post.

Om du har ärenden med filer i e-tjänsten som du vill behålla, så måste du gå in och spara ner filerna senast den 25 november. Därefter kommer du inte längre komma åt dem i Mittbygge.

Sidan publicerades 7 november 2022