Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Omsorg & hjälp » Trygg och säker » Räddningstjänsten

Räddningstjänsten

Räddningstjänsten Mönsterås finns till för alla kommuninnevånare.

Räddningstjänstens logga

Dygnet runt och alla dagar om året finns 12 deltidsbrandmän i beredskap, redo att hjälpa till vid olyckshändelser, bränder eller andra akuta händelser som hotar människor, miljö eller egendom. Räddningschef i Beredskap finns också alltid tillgänglig i kommunen.

Räddningstjänsten Mönsterås består av tre brandstationer, Mönsterås, Ålem och Fliseryd. På brandstationen i Mönsterås arbetar dagorganisationen.

För kontakt med oss är du välkommen att ringa 0499-173 10 eller kontakta oss via e-post. Det går också bra att besöka oss på Älgerumsv. 5 i Mönsterås.

Söker du information kring brandrisk och eldningsförbud?

Ring 0470-463 57 (telefonsvarare)

Vill du göra en insats för ett tryggare samhälle?

Nu söker vi fler deltidsbrandmän till våra stationer i Mönsterås, Ålem och Fliseryd. Även till stationerna i Högsby och Fagerhult behövs fler brandmän.

Kanske är det så att du eller någon du känner bor och/eller jobbar i närheten av våra brandstationer och är intresserad - tveka då inte med att kontakta oss! Anställning som deltidsbrandman omfattar idag allt från bl a att släcka bränder, insatser vid översvämningar, sjukvårdslarm och djurlivräddningar.

Läs mer om vad det innebär att vara deltidsbrandman, eller räddningspersonal i beredskap som det egentligen heter (öppnas i nytt fönster)

Anmäl ditt intresse genom att skicka in blanketten Intresseanmälan räddningspersonal i beredskap så hör vi av oss.

Inför anställning begärs ett utdrag ur belastningsregistret.

Brandskyddsutbildning på webben

En möjlighet att gratis få kunskap om hur du kan göra din bostad säkrare samt att förebygga och hantera den typ av brandolyckor som sker dagligen i svenska hem.

Till brandskyddsutbildningen

Samarbete över kommungränsen

Från och med 1 november 2011 har man ett samarbete mellan Mönsterås Kommuns och Högsby Kommuns räddningstjänster. För allmänheten innebär detta möjligheter till ännu snabbare hjälp och inom organisationen innebär det bredare kompetens samt utbyte av erfarenheter. När något inträffar ringer man precis som tidigare 112.

Senast kontrollerad: 2018-04-03.
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier