Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Omsorg & hjälp » Individ- och familjeomsorg » Våld i nära relationer

Våld i nära relationer

Du som lever med våld och förtryck i en nära relation har rätt att få hjälp och stöd. Våld kan förekomma i alla slags relationer. Att bli utsatt för våld påverkar hälsan. Våldet kan ge fysiska skador, men också olika typer av långvariga besvär. Det finns hjälp att få för att ta sig ur relationen och för att må bättre.

Vid pågående våld eller akut fara för liv och hälsa ska polisen alltid kontaktas via 112.

Våld och kontroll är aldrig ett uttryck för kärlek

Lever du i en relation där det förekommer våld och hot? Du kan få råd, stöd och praktisk hjälp både i ett akut läge och mer långsiktigt.

Om du eller någon du känner utsätts för våld eller kränkande behandling kan socialtjänsten erbjuda råd och stöd, praktisk hjälp och behandling.

Socialtjänsten erbjuder även stöd till den som har svårt att kontrollera sin ilska eller utsätter andra för våld.

Tveka inte att kontakta socialtjänsten, det går självklart bra att vara anonym.

På kontorstid kan du ringa oss på 0499-178 19 eller besök oss på Allégatan 1 i Mönsterås. Utanför kontorstid, på kvällar och helger ringer du 112 och frågar efter socialtjänsten i beredskap.

Annat stöd du kan få

För dig som är utsatt eller anhörig finns det mer information att få hos: Kvinnofridslinjen med stödtelefon 020-50 50 50. Samtal till kvinnofridslinjen gratis och syns inte på telefonräkningen.

Vid frågor som rör hedersrelaterat våld finns med information att få på www.hedersfortryck.se och hos kvinnojouren www.terrafem.org med stödtelefon 020- 52 10 10. Samtal till kvinnojouren är gratis och syns inte på telefonräkningen.

Du kan kontakta en hälsocentral om du blivit utsatt för våld eller förtryck: www.1177.se/Kalmar-lan/

Misstänker du att någon är utsatt för människohandel?

Människohandel förekommer även i Sverige och människor utsätts och utnyttjas för människohandel bland annat för sexuella ändamål, inom tiggeri, för tvångsarbete och för att begå kriminella handlingar. Socialtjänsten har ett särskilt ansvar att bistå brottsutsatta.

En regionkoordinator finns knuten till alla kommuner i Sverige. För att komma i kontakt med regionkoordinatorn går du in på webbsidan www.nmt.se

Sex mot ersättning

Personer som säljer sex kan vara utsatta för våld. Socialtjänsten har ett särskilt ansvar att bistå brottsutsatta och personer som utsätts för våld eller övergrepp i en nära relation.

En regionkoordinator finns knuten till alla kommuner i Sverige. För att komma i kontakt med regionkoordinatorn går du in på webbsidan www.nmt.se

Senast kontrollerad: 2020-07-13.
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier