Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Näringsliv & arbete » Jobba hos oss » Student och praktik

Student och praktik

Har vi möjlighet tar vi gärna emot studenter på praktik. Beroende på arbetssituation kan denna möjlighet variera. Vi ser praktik som ett naturligt första steg i karriären och en möjlighet att få in nya framtida medarbetare i kommunen. För oss är det viktigt att praktiken blir givande både för dig och oss. 

Vill du göra din praktik eller skriva uppsats i Mönsterås kommun, ring vår växel på 0499-17000 så kopplas du vidare till rätt avdelning och rätt person.

Om du vill skriva uppsats kom gärna med förslag på ämnen. Ibland kan vi även ha förslag till områden. Var ute i god tid!

Senast kontrollerad: 2018-03-19.

Praktik för lärarstudenter

Barn- och utbildningsförvaltningen tar regelbundet emot studenter från förskollärar- och lärarutbildningar genom både VFU och VI. Ofta leder en lyckad praktik till en anställning efter studierna.

VFU står verksamhetsförlagd utbildning där du som student gör VFU-perioder fem veckor i taget, plus fältstudiedagar. Målet är att kunna erbjuda alla studenter en utbildad VFU-lärare som har Linnéuniversitetets handledarutbildning och vi är på god väg.

Som VFU-student deltar du också i VFU-träffar där du får veta mer om Mönsterås kommun, barn- och utbildningsförvaltningen och fördelarna att arbeta på kommunens för-och grundskolor samt Mönsteråsgymnasiet.

VI står för verksamhetsintegrerad utbildning där du som student gör fältstudier två dagar varannan vecka, och en VFU-period på samma skola under ett år. I Mönsterås kommun finns tre skolor som tar emot VI-studenter: Krungårdsskolan, Ljungnässkolan och Alsteråskolan.

Har du frågor om mentorer och mentorskap, kontakta Agneta Svanberg-Arnrud, VFU/mentor-samordnare, telefon 0499-17315.

Mentorer både trygghet och karriärväg inom skolan

"

Bland oss nyanställda är det en kamp om de tjänster som erbjuder mentorskap. De är attraktiva! Helt klart var det avgörande för mitt val av skola att rektorn vid anställningstillfället lovade att jag skulle få en mentor. Det kändes viktigare än lönen.

Nyexaminerad

"

På alla skolor i Mönsterås kommun finns utbildade mentorer som tar hand om dig som är nyanställd.

Idag finns 38 utbildade mentorer som har regelbundna träffar med de nyanställda, enligt vad Skolverket föreskriver. Det är mycket uppskattat bland våra nyanställda.

Även mentorerna har regelbundna träffar där de byter erfarenheter och presenterar och tar del av nya idéer och forskning.

Syftet är att:

  • ge stöd på ett yrkesmässigt, personligt och socialt plan
  • stimulera till professionell utveckling
  • bidra till att skapa en trygg och utvecklande arbetsmiljö för läraren eller förskolläraren, och
  • utveckla lärarens eller förskollärarens förståelse för skolan eller förskolan, som arbetsplats samt för dess roll i samhället.

Har du frågor om mentorer och mentorskap, kontakta Agneta Svanberg-Arnrud, VFU/mentor-samordnare, telefon 0499-17315.

 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier