Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Kultur » Historiska miljöer » Kronobäck » Skolan

Skolan

Kronobäcks Klosterruin är en fantastisk plats att utnyttja för skolorna i undervisningen.

Under åren har många elever och lärare besökt platsen i utbildningssyfte. De har gjort tidsresor, studiebesök och olika aktiviteter. Inom projekt Kronobäck, som nu är avslutat, fanns ett samarbete med skolan i form av en arbetsgrupp för att öka och fördjupa kunskapen om platsen och hur den kan användas undervisningen. Numera finns en röd tråd för hur platsen kan utnyttjas för elever från förskola till gymnasium.

Alla är välkomna att fritt använda den spännande ruinen när de vill. För att inte få för många krockar av till exempel skolklasser vid ruinen samtidigt går det bra att anmäla sin planerade aktivitet till Klosterruin Kronobäcks Vänner som har en bokningspärm. De nås på e-post boka@kronoback.org. Anmälan till kalendern kan inte garantera att det inte uppstår krockar men det minskar risken.

Om du från skolans sida behöver hjälp på plats vid Kronobäck, med kunskap eller för att låna av den historiska rekvisita och de kläder som finns tillgängliga, kan du höra av dig till våra kontaktpersoner i Kronobäcksprojektet/föreningen.

KONTAKT

Gull Strömberg, telefon 0499-135 27

 

Jim Karlsson, telefon 073-409 85 85

 

KG Lundgren, telefon 0499-123 64

 

Senast kontrollerad: 2017-05-16.
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier