Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Förvaltning » Teknisk förvaltning » Kost & Städtjänst

Kost & Städtjänst

I Mönsterås kommun har vi hög kvalitet på mat som lagas till alla våra verksamheter. Ett bevis på det är vår mångåriga toppranking i Ekomatsligan. I kommunen serveras mat till drygt ett par tusen barn, elever, vuxna och äldre varje dag.

Alla berörda invånare i kommunen ska erbjudas en god och näringsriktig måltid inom alla våra verksamheter där måltider serveras. Måltiderna ska skapa njutning och vara en mötesplats där vi får föra vidare vår matkultur och våra traditioner.

I måltidspolicyn för Mönsterås kommun finns mer information.
(se blädderbart ex. till höger på sidan)

Om Kosttjänst

Kostverksamheten i Mönsterås kommun ansvarar för att förse barnomsorg, skola och äldreomsorg med vällagade och näringsrika måltider som stimulerar till välbefinnande. Varje dag serverar vi cirka 2800 luncher från 14 olika tillagningskök runt om i kommunen. Läs mer om

Kost & Städtjänst arbetar aktivt med att hålla det nationella målet om att använda minst 35 % ekologiska livsmedel. 2019 tilldelades kommunen pris i Sveriges Ekomatliga för 31 % ekologiska livsmedelsinköp.

Samtliga kommunala kök är KRAV certifierade enligt Nivå 1.
Det innebär att minst 25% av det totala inköpsvärdet av våra livsmedel består av KRAV-märkta/EU-ekologiska/MSC-märkta produkter. 

Om Städtjänst

Städtjänst städar de flesta kommunala fastigheterna, med målsättningen att städningen ska vara av sådan kvalitet att den främjar trivseln för de som vistas i lokalerna. Parkskolan, Mönsteråsgymnasiet, Mölstadskolan, förskolan Galaxen och Mönsteråsbiblioteket städas av en entreprenör, Sodexo.

Senast kontrollerad: 2020-08-18.
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier