Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Bo & bygga » Vatten och avlopp » Vattenkiosk

Vattenkiosk

vattenkiosk

I Mönsterås kommun finns det en vattenkiosk. Den är i första hand avsedd att säkra tillgången på vatten för entreprenörer verksamma inom kommunen och som tidigare använt brandposterna som tappställe. Vattenkiosken finns vid vattentornet i Mönsterås. Att tappa vatten från brandposter kan orsaka allt från tryckfall hos fastigheterna i närområdet till föroreningar och missfärgning av vattnet. För att på ett mer kontrollerat sätt kunna tillgodose våra entreprenörers behov av vatten har vi därför byggt vattenkiosken. Arbete med att plombera brandposterna pågår.

Abonnemang för entreprenörer

Du som är entreprenör kan teckna abonnemang för att få tillgång till vattenkiosken. Abonnemanget är kostnads­fritt, du betalar bara per tappad kubikmeter vatten. Tillgången sker via en elektronisk nyckel och tappningen registreras på ditt abonnemang. Det är möjligt att ha flera nycklar per kund. Teckna abonnemang genom att fylla i ansökan till Tekniska förvaltningen, finns till höger under blanketter. Vid frågor kontakta kommunens VA-avdelning 0499-170 00 eller mejla till teknisk@monsteras.se

Tekniskt vatten

Vattnet i vattenkiosken kallas för tekniskt vatten, inte dricksvatten. Anledningen är att vi inte kan garantera att den som hämtat vatten tidigare har använt ren utrustning. 

Brandposter stängda

Vi har påbörjat låsning av befintliga brandposter. Detta för att säkerställa kvaliteten och säkerheten på vattnet till verksamheter och privatpersoner. Brandposterna kommer att plomberas och plomberingen får inte brytas. Undantag gäller för Räddningstjänsten. Brytning av plombering på brandposter kommer att polisanmälas.

Senast kontrollerad: 2020-04-03.
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier