Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Barn & utbildning » Utmanande lärande

Utmanande lärande

Skolverksamheten i Mönsterås kommun satsar för att utveckla

Under drygt två års tid har James Nottingham engagerats för att lyfta undervisningen inom förskola, grundskola och gymnasium. James Nottingham anses vara en av världens bästa utvecklare vad gäller skolans verksamhetsområde. Han har beskrivits som utbildningsvärldens Zlatan Ibrahimovic. Målet är givetvis elevens bästa och därmed också att förbättra betygsstatistiken. Under våren har verksamheterna dokumenterats och satt upp mål för projektet.

Projektstarten genomfördes i mitten av augusti då samtliga pedagoger inom Mönsterås skolverksamhet samlades för en dag i Kalmarsalen. Där fick de en engagerande föreläsning av James Nottingham och hans kollega Martin Renton.

James Nottingham och Martin Renton

– Det finns inget färdigt koncept, säger James Nottingham. Vi utgår ifrån var ni är nu och tar nästa steg tillsammans för att nå en bit på vägen för att nå vårt mål. Skolan ska vara en miljö som präglas av nyfikenhet och utforskande, säger James Nottingham.

Han förespråkar långsiktigt arbete där lärare blir ledare. Eleverna ska hela tiden utmanas att arbeta med lite svårare uppgifter än de är bekväma med. Nyckelord är utmaning, dialog och gensvar. 

Magnus Sjöstedt står framför kommunhusets entré

Senare under året kommer arbetet att bli mer intensivt genom handledning. Även föräldrarna till eleverna kommer få information om projektet och dess syfte.

Magnus Sjöstedt är skolchef i Mönsterås kommun. Han är övertygad om att projektet kommer att lyfta skolverksamheten inom kommunen och målsättningen är att hela tiden se till elevens bästa.

– Vi hoppas få ut studiemotiverade elever som tror på sig själva, säger Magnus Sjöstedt.

Nyheter om projektet

2018-08-17: Inspirationsdag för skola och förskola i Kalmarsalen

2018-04-30: Föräldraföreläsning med Bitte Sundin tidigt i februari

2017-11-08: Mellan den 30 oktober till 1 november samlades personal inom skola och pedagogisk verksamhet för en heldag med workshop och lärande i skolsatsningen Utmanande lärande

2017-08-17: Magnus Sjöstedt blir intervjuad av SVT Smålandsnytt där han berättar om sina förhoppningar med Utmanande lärande

2017-08-15: Fortbildningsdagen den 17 augusti 2017 samlas samtliga pedagoger och lärare inom förskola och skola i Mönsterås kommun på en föreläsning med Carol Dweck från Stanford University om Mindset (dynamiskt tankesätt) i Kalmarsalen

2017-03-14: Den 8 februari hölls en föräldraföreläsning av Per Jensen. Föreläsningen fokuserade på feedback, återkoppling, och hur föräldrar kan skapa bra förutsättningar för utmanande lärande även hemma

2016-11-02: Elever och personal i förskoleklassen och årskurs 2 i Fliseryd visade den 27 oktober upp sina arbeten om återkoppling under en learning walk, det vill säga lektionsbesök

Lite fakta om James Nottingham

James Nottingham har många års erfarenhet som lärare och skolledare. Han är ledande inom forskning kring undervisning och lärande och har ett nära samarbete med John Hattie.

Slog igenom 1999 när BBC gjorde ett inslag om hans klass på en skola i ett socialt utsatt område i England. Började efter det arbeta i projektform med andra skolor.

Idag driver han sitt eget företag, Challenging Learning AB (utmanade lärande), med ett 20-tal konsulter i Skandinavien, Storbritannien och Australien.

Arbetar enligt metoden Philosophy for Children och lutar sig mot forskare som bland annat Johan Hattie och Carol Dweck.

Senast kontrollerad: 2018-09-18.
 
Snabbval
Snabbval
Mer information
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier