Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Omsorg & stöd » Dödsfall och begravning

Dödsfall och begravning

När någon närstående avlider ställs du som anhörig inför många praktiska frågor kring exempelvis begravning och dödsboanmälan.

De flesta väljer att anlita en begravningsbyrå för att få hjälp med de praktiska frågorna. Begravningsbyrån kan ge råd och vara ett stöd i planeringen av begravningen. De kan även ge stöd i juridiska frågor och alla praktiska frågor som behöver ordnas i samband med ett dödsfall.

efterlevandeguiden.se kan du som förlorat någon nära läsa mer och få praktiskt stöd. Efterlevandeguiden är ett samarbete mellan Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

Vem behöver jag informera om dödsfallet?

När en person avlider skriver en läkare ett dödsbevis som skickas till Skatteverket. Skatteverket registrerar det och skickar ut meddelande till andra myndigheter. Som anhörig behöver du inte själv ta de kontakterna.

Du måste däremot själv säga upp eventuella abonnemang såsom TV, telefon, el, sophämtning och vatten och avlopp. Även medlemskap i eventuella föreningar behöver sägas upp.

Post till den avlidna fortsätter att komma en tid efter dödsfallet och därför kan det vara bra att ordna med eftersändning av post.

Senast kontrollerad: 2021-04-30.
 
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier