Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Omsorg & hjälp » Trygg och säker » Krisberedskap » Information om coronaviruset » Vill du hjälpa till? » Inventering civilsamhällets resurser

Inventering av civilsamhällets aktiviteter, resurser och möjligheter

Vid en störning eller kris, såsom Covid-19-utbrottet, är det viktigt att samhällets resurser används på ett så klokt sätt som möjligt. Vi behöver därför inventera vad Mönsterås civila samhälle kan erbjuda för olika insatser och hur vi kan vi samordna frivilliga resurser för att både förebygga och avhjälpa konsekvenser av coronaviruset. 

Det görs säkert en hel del insatser redan i civilsamhället men ytterligare behov kan snabbt uppstå i samhället om läget förvärras. Behov och insatser kan handla om praktisk hjälp till personer som inte kan eller bör träffa andra. Det kan också gälla att motverka negativa konsekvenser av isolering och oro. Även nedstängda mötesplatser, arbetsplatser och skolor, kan innebära att den psykiska och fysiska hälsan riskerar att försämras hos medborgare i kommunen.

Hur kan din organisation hjälpa till?

När ni i er organisation diskuterar på vilket sätt ni kan hjälpa till, kan det vara bra att fundera utifrån olika åldrar och olika perspektiv, såsom fysiska, praktiska och psykiska behov. Planera utifrån förebyggande aktiviteter eller krisinsatser för målgrupperna barn och ungdomar, vuxna eller äldre.

Det är viktigt i planeringen att följa rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten. Det går säkert att hitta många nya kreativa lösningar på hur hjälp kan erbjudas. Några exempel är att göra aktiviteter i små grupper utomhus med långt avstånd, ha möten via nätet, leda pass via er förenings sociala medier eller ringa till isolerade personer.

Har ni inga egna aktiviteter men har personer som vill hjälpa till?

Kanske är det så att er organisation inte har möjlighet att själva genomföra aktiviteter men att det finns personer i er organisation som vill hjälpa till. I inverteringsdokumentet anger ni hur många personer som vill göra en samhällsinsats. Ni kan då bli kontaktade av andra aktörer om hjälp behövs. Kom bara ihåg att inte utsätta personer med riskfaktorer för situationer som kan innebära smitta.

Fyll i enkäten ”Inventering civilsamhället”

Skicka in era uppgifter via kommunens e-tjänst ”Inventering civilsamhället” (extern länk, nytt fönster).

De uppgifter ni rapporterar in kommer vi att sammanställa och publicera på den här sidan så att alla har tillgång till uppgifterna.

Tack för din insats!

”Alla kan inte göra allt men alla kan göra lite”

Kontakt och frågor

Folkhälsosamordnare Ambjörn Thunberg,
telefon: 0499-178 57, e-post: ambjorn.thunberg@monsteras.se 

Fritidschef Oscar Ekstam,
telefon: 0499-179 85, e-post: oscar.ekstam@monsteras.se 

Kris- och beredskapssamordnare Fredrik Sandqvist,
telefon: 0499-172 00, e-post: fredrik.sandqvist@monsteras.se 

Integrationssamordnare Emmeli Ottosson,
telefon: 0499-178 32, e-post: emmeli.ottsson@monsteras.se 

Senast kontrollerad: 2020-04-03.
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier