Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype

Stöd till barn och unga i coronatider

Vi vet att människor mår sämre i kristider, som med Coronautbrottet, och det kan bli jobbigare hemma. Du och dina föräldrar har rätt att få stöd och hjälp. Det finns alltid någon att prata med om du har frågor, mår dåligt eller behöver hjälp.

Dina föräldrar ska ta hand om dig och du ska kunna lita på dem. Ibland klarar inte föräldrar av att ta sitt ansvar, konflikter ökar hemma som kan bero på att alla är mer hemma. Det kan leda till att både barn och föräldrar mår dåligt. Kanske dricks det mer alkohol eller finns det oro för pengar.

Du och dina föräldrar har rätt att få stöd och hjälp. Det finns alltid någon att prata med om du har frågor, mår dåligt eller behöver hjälp.

När kan socialtjänsten hjälpa till?

Som barn och ungdom kan man ibland behöva komma i kontakt med en vuxen som inte är ens förälder. När skolan är öppen kan man alltid prata med sin lärare eller någon annan vuxen på skolan. När skolan är stängd kan det vara svårt att veta vem man kan vända sig till.

Socialtjänsten jobbar för att alla barn och ungdomar ska vara trygga och må bra. Vi som jobbar här kallas för socialsekreterare. Om du vill prata med oss kan du alltid ringa till oss.

Telefon: 0499-178 19, be att få tala med 1:e socialsekreterare.

OBS! Vid akuta ärende på kvällar och helger kan du istället kontakta socialtjänstens beredskap på telefon 112.

Mer information

Det finns några bra hemsidor du kan besöka om du vill läsa mer:

BRIS - https://www.bris.se/for-barn-och-unga/just-nu/

Rädda barnen https://www.raddabarnen.se/

Kuling.nu är en informationssida och möteplats för dig som har en förälder med psykisk sjukdom. http://www.kuling.nu/

Trygga Barnen finns för dig som har en förälder med ett missbruk, beroende eller psykisk ohälsa. https://www.tryggabarnen.org/

UMO https://www.umo.se/

Om Coronaviruset - för dig som är barn eller ungdom: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/information-till-barn-och-unga/

Senast kontrollerad: 2020-04-29.
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier