Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype

För näringslivet

Här har vi samlat information om corona riktad till dig som är företagare.

Kommunens åtgärder för att stötta det lokala näringslivet

Till följd av spridningen av coronaviruset drabbas flera företag i kommunen hårt. Mönsterås kommun ser att det krävs kraftfulla och omedelbara åtgärder för att undvika konkurser, stora uppsägningar och därmed jobb för våra kommuninvånare. Mönsterås kommun sätter därför in flera åtgärder för att stötta företagen.

Åtgärder för att stötta det lokala näringslivet

Jourhavande företagslotsar

Jourhavande företagslots kan hjälpa dig att hitta rätt bland de stöd som finns, både på ett nationellt och regionalt plan. Lotsningen riktar sig till dig som är småföretagare i Kalmar län. Eftersom den bemannas av resurser som vanligtvis arbetar med nyföretagarrådgivning och i projekt, så kostar den inget och är öppen för alla.

Kontakta en jourhavande företagslots

Restauranger, barer och caféer

Från 1 juli 2020 och året ut gäller en ny lag om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen. Den nya lagen innebär att restauranger, caféer och andra ställen som serverar mat eller dryck till allmänheten och erbjuder möjlighet till förtäring på plats måste vidta vissa åtgärder för att förhindra smittspridning. De måste till exempel utforma sina lokaler så att trängsel inte uppstår. Du som gäst ska kunna hålla ett säkert avstånd till andra.

Kommunen ansvarar för tillsynen och kan ta beslut om föreläggande eller att stänga verksamheter som inte följer lagen. I Mönsterås kommun är det miljökontoret på miljö- och byggförvaltningen som kontrollerar att serveringarna följer lagen och tar beslut om åtgärder.

Här finns information som riktar sig till dig som driver ett serveringsställe:

Hjälp dina kunder och besökare att följa rekommendationerna

Sätt upp affischer från Region Kalmar län

På 1177.se har Region Kalmar län samlat ihop sina affischer och annan information som hur du söker sjukvård, skyddar dig och andra från smittspridning och andra rekommendationer. Informationen finns på flera språk.

Region Kalmar läns affischer och information på webbplatsen 1177.se

Påminn varandra om att hålla ut och hålla avstånd

Det är lätt att glömma bort en sån enkel sak som att hålla avstånd. Speciellt när sommaren har kommit och fler börjar resa eller åka på utflykter. Därför är det viktigt att vi påminner varandra på flera sätt.

Länsstyrelsen Kalmar län har samlat ihop flera goda exempel på filmer, bordspratare och affischer som du kan använda på din arbetsplats, i din butik eller i ditt närområde

Senast kontrollerad: 2020-07-10.
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier