Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype

Stress

Stress är den känsla som uppstår när man känner att man har för mycket att göra och för lite tid att göra det på, eller när man har för höga krav och förväntningar på sig. Det kan vara så att man inte får tiden att räcka till för allt som ska göras i skolan eller på jobbet, samtidigt som man till exempel ska hinna träna, träffa kompisar, vara med familjen och hinna med olika fritidsaktiviteter.

 

Stress kan visa sig på olika sätt och här följer några exempel: Symtomen kan kännas i kroppen som ont i huvudet eller magen, spänningsvärk i axlar och nacke eller hjärtklappning. Stress kan också göra att man har svårt att koncentrera sig eller blir arg och irriterad över småsaker. Man kan också känna sig nedstämd eller få ångest av stress.

 

Om man ofta känner sig stressad och besväras av det är det bra att försöka göra något åt det eller söka hjälp. Man kan börja med att berätta att man är stressad för en kompis, någon i familjen eller någon annan.

(Källa: UMO samt Barnperspektivet (BRIS)

 

Du som går i gymnasieskola i en annan kommun kan vända dig till elevhälsan på den skolan.

 

Senast kontrollerad: 2015-09-21.
 
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier