Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype

Skolfrånvaro

Skolan ger möjlighet att utvecklas tillsammans med andra, både i det gemensamma skolarbetet och genom umgänget med andra elever. Hur man trivs i skolan hänger ofta ihop med hur skolarbetet går. Därför behöver man som förälder hålla sig uppdaterad om hur det går med studierna och försöka stötta om det behövs.

 

Det kan finnas olika anledningar till skolk men frånvaro från skolan är en signal om att inte allt står rätt till och ska alltid tas på allvar.(Källa 1177)

 

Föräldrar till elever i Mönsterås får samma dag information via Informento, ett webbaserat program, om en elev inte är i skolan. Varje elev och hans eller hennes föräldrar har inloggningsuppgifter till den individuella dokumentation som finns i Informento. Där finns uppgift om skolfrånvaro, resultat på prov etc.Det finns en fortlöpande kontakt mellan skolan, eleven och föräldrarna när det är en elev som har en olovlig frånvaro.

 

I Mönsterås finns ett samverkansdokument mellan skola, socialtjänst och Barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) om hur man ska samarbete kring olovlig eller ofta förekommande skolfrånvaro.

 

Du som går i gymnasieskola i en annan kommun kan vända dig till lärare eller skolledning på den skolan.

Senast kontrollerad: 2018-05-31.
 
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier