Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype

Skilsmässa

Många barn och ungdomar har föräldrar som har skilt sig eller som ska skilja sig. Meningen med skilsmässa är att en situation som inte har varit bra ska bli bättre. Ofta blir det bra, även om det kan ta tid.

 

Hur det känns när ens föräldrar skiljer sig är olika. Man kan känna både oro, ilska, lättnad och sorg. Ibland kan man känna skuld över att föräldrar skiljer sig och tänka att det är ens eget fel för att man har varit jobbig eller så. Det är aldrig sant. Det är aldrig barnens fel att föräldrarna skiljer sig och det är alltid föräldrarnas uppgift att ordna sina egna och barnens liv.

 

Man kan lätt känna sig ensam med sina problem när föräldrarna är upptagna av sina egna och då är det bra att prata med någon om hur man själv har det. Alla som jobbar med barn och unga är skyldiga att hjälpa en om man inte har det bra. Om man själv, eller någon annan, inte har det bra är det därför bra att prata med någon vuxen.

(Källa UMO)

Föräldrar som funderar på, eller har bestämt sig för, att skiljas kan gå på samarbetssamtal och skriva avtal om vårdnad, boende och umgänge hos familjerätten vid socialtjänstens individ- och familjeomsorg

Senast kontrollerad: 2015-09-21.
 
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier