Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Omsorg & hjälp » Individ- och familjeomsorg » Barn och ungdom » Barn och ungas psykiska hälsa » Mobbning och kränkande behandling

Mobbning och kränkande behandling

En form av kränkande behandling är mobbning. Mobbning är när någon systematisk trakasserar en annan person fysiskt eller psykiskt. Mobbning betyder att man utesluts ur kamratkretsen, blir illa behandlad och förtrycks. Det kan vara allt från att bli kallad nedsättande saker till att bli utsatt för våld. Det har blivit vanligare att mobbning också sker via e-post eller sms.  Mobbning är ingen engångsföreteelse utan en systematisk kränkning av en person.

Det är viktigt att vara uppmärksam på om mobbning förekommer. Det är många barn som har blivit utsatta för någon form av mobbning under sin skoltid.

(Källa Vårdguiden, Diskrimineringsombudsmannen DO och barn-och elevombudet, BEO.)

 

Om man känner sig kränkt i skolan ska man omedelbart kontakta lärare eller rektor. Skolan är skyldig att skyndsamt utreda en sådan anmälan. Varje skola har en likabehandlingsplan mot mobbning och kränkande behandling och den uppdateras varje år.

 

Se likabehandlingsplanen för din skola:

http://www.monsteras.se/Barn-utbildning/Dokument

Kränkande eller diskriminerande behandling kan man anmäla till barn-och elevombudet, BEO, och till diskrimineringsombudsmannen, DO.

 

Du som går i gymnasieskola i en annan kommun kan vända dig till elevhälsan på den skolan.

Senast kontrollerad: 2015-09-21.
 
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier