Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype

Ilska och utbrott

Alla barn gör av och till saker eller uppvisar beteenden som vuxna tycker är olämpliga. Det handlar ofta om problem som uppkommer i en speciell situation (exempelvis utbrott på väg hem från förskolan, bråk mellan syskon) eller under en period av extra påfrestningar. Protester mot vuxna är en nödvändig del av barnets utveckling. De flesta vuxna kan acceptera att en treåring trotsar och protesterar men inte att ett skolbarn vägrar att samarbeta och beter sig på samma sätt.

 

Dessa barns beteende väcker ofta irritation, ilska och besvikelse hos dem som finns omkring dem. Men barnens beteende är inte bara ett problem för omgivningen utan även för deras egen situation och framtid. Samtidigt som de här barnen utmanar vuxna i sin omgivning är de också mer beroende av förståelse och hjälp än andra.

 

Om ett barns negativa, fientliga och trotsiga beteenden gentemot personer i omgivningen har blivit ett mönster som varat under en längre tid och påverkar hur barnet fungerar i vardagen kan diagnosen trotssyndrom användas.

(Källa: Socialstyrelsens skrift Barn som utmanar, sid. 13 och 25).

Senast kontrollerad: 2015-09-21.
 
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier