Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype

Funktionsnedsättning

En funktionsnedsättning kan vara kroppslig och/eller psykisk. Många har osynliga funktionsnedsättningar och det är inte ovanligt att en person har flera funktionsnedsättningar.Barn med funktionsnedsättningar har förstås samma behov och rättigheter som alla andra barn, men i vissa sammanhang kan de behöva särskilda lösningar för att kunna bli delaktiga och utvecklas.

 

Som förälder till barn med funktionsnedsättning kan man ha laglig rätt till stöd från samhället. De flesta insatser måste man söka själv och därför är det bra att känna till vilken typ av hjälp man har rätt till.När en person, barn eller vuxen, har insatser från både hälso- och sjukvård och socialtjänst kan hjälpen enligt lag samordnas i en så kallad samordnad individuell plan, SIP.

 

Om en funktionsnedsättning medför problem i skolan, kontakta lärare eller skolledning.

 

Det finns många föreningar riktade till personer med viss funktionsnedsättning, exempelvis FUB och DHR. Information finns på föreningarnas webbsidor.

Senast kontrollerad: 2015-09-21.
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier