Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Omsorg & hjälp » Individ- och familjeomsorg » Barn och ungdom » Barn och ungas psykiska hälsa » Alkolhol och droger - riskbruk och missbruk

Alkolhol och droger - riskbruk och missbruk

Innan kroppen och hjärnan har vuxit färdigt är man känsligare för skador och sjukdomar som alkohol kan ge och då ska man inte dricka alls. För att skydda den som är ung finns det därför åldersgränser för när man får köpa alkohol.

 

De flesta vet att alkohol och droger kan vara farligt för kroppen och att användandet innebär olika risker, men i början tänker nog ingen på sig själv som missbrukare eller att man kan bli beroende. Ju längre man har använt alkohol eller droger desto svårare blir det att styra sitt användande och att sluta. Risken att hamna i missbruk eller beroende finns för alla, det går inte att veta vem som kommer att göra det eller hur lång tid det kan ta.

(Källa UMO och Vårdguiden)

 

Till höger finns information vart du som är ung eller du som är förälder kan vända dig om du är orolig för din egen del eller för någon i din närhet som använder alkohol och/eller droger.

Du som går i gymnasieskola i en annan kommun kan vända dig till elevhälsan på den skolan.

Senast kontrollerad: 2015-09-21.
 
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier