Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Omsorg & hjälp » Äldreomsorg » Eget val inom hemtjänsten

Eget val inom hemtjänsten

I Mönsterås kommun införs valfrihetssystemet "Eget val" inom hemtjänsten 1 oktober 2010. Det innebär att hemtjänstkunder i ordinärt boende får välja leverantör för sin biståndsbedömda hemtjänst av de leverantörer socialnämnden godkänt och tecknat avtal med. Syftet är att öka inflytandet och valfriheten för kunden.

Upphandlingen görs enligt Lag om valfrihetssystem (LOV) som trädde i kraft 1 januari 2009. För de kunder som avstår från att aktivt välja leverantör finns ett ickevalsalternativ som är kommunens hemtjänst.

De leverantörer som ansöker om att bedriva hemtjänst i Mönsterås kommun ska uppfylla de krav som socialnämnden ställer på tjänsten. Alla leverantörer får ersättning enligt samma principer. Det är ingen priskonkurrens mellan leverantörer, de konkurrerar i stället med kvalitet. Kunden betalar samma avgift till kommunen oavsett vilken leverantör han eller hon väljer.

 

Information till Dig som kund

Du som kund kan läsa mer om Eget val på "För Dig som är kund". Följ länken!

 

Vill Du ansöka om att bli leverantör av hemtjänst?

Information om själva upphandlingen finns samlat på en sida. Där finns förfrågningsunderlaget och de dokument som hänvisas till. Där kommer frågor kring själva upphandligen att besvaras. Följ länken!

 

Senast kontrollerad: 2017-12-07.
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier