Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Vinterns första snö

Vinterns första snö

Två plogbilar kör genom Mönsterås på E22

Foto: Claus Kempe

Den första snön för säsongen kom i helgen, den 5-6 november, och vädret förde med sig både halka och stora vattenmängder. Något som både är uppskattat och besvärande för många.

Kommunen får prognoser dygnet runt och har personal som snabbt kan komma igång med halkbekämpning och snöröjning när det behövs. I första hand är det brandstationer och gång- och cykelvägar som snöröjs. Sedan kommer kommunala fastigheter som servicehus och skolor och matarleder, en större väg som leder in till mindre gator eller vägar.

När snöröjningen har påbörjats tar det mellan åtta till tolv timmar, beroende på snömängd och trafik, tills arbetet är klart.

Tidig isbildning för säsongen

Veckans väderomslag har gjort en tidig isbildning på våra gator och vägar. Normalt ser vi den här typen av isbildning i slutet av vintersäsongen. För att få bort det mest besvärliga med isbildningen planeras vissa vägar att skrapas när vädret tillåter.

Arbetet är planerat att utföras så att trafiken blir så lite påverkad som möjligt vilket innebär att det utförs under en natt. Tänk därför på att som vanligt följa de trafikregler som finns, att stå inom markeringar för parkeringsplatsen och att hålla avstånd till korsningar och in- och utfarter.

Halkbekämpning med sand

Mot halka använder kommunen i första hand sand på gång- och cykelbanor, trottoarer, i centrum och vid korsningar.

Du kan hjälpa till!

Som fastighetsägare är du ansvarig att hålla trottoarer snö- och halkfria utanför din tomt. Du har också ansvar för att ta bort snö och is från takutsprång som riskerar att falla ned på gångbanan.

Tänk även på att hålla vägen fram till brevlåda och soptunna snö- och halkfria för att du ska kunna få din post och tunnan tömd.

Om du inte redan har bytt till vinterdäck är det dags nu, med sommardäck eller för slitna vinterdäck blir det inte bara svårare att köra när det är vinterväglag det blir också farligt för dig och dina medtrafikanter.

Publicerad 2016-11-11
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier