Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Vattennivåerna sjunker

Vattennivåerna sjunker

Vattennivåerna sjunker kraftigt i Ålems kyrkby

Snöplogning på E22

Samtidigt som översvämningarna avklingat har kommunen fått vinterväglag och kylan kommer bestå under de kommande dagarna.

De stora vattenmängderna som funnits runt församlingshemmet i Ålems kyrkby har nu sjunkit betydligt. Därmed har också de personer som varit isolerade i en närliggande fastighet åter fått körbar väg till och från sin fastighet. Arbetet koncentreras nu till att åtgärda vägen för att trafiken åter ska kunna köra genom Ålems kyrkby.

Ålem Energi spränger dammar
Vattenmassorna i Alsterån vållar problem för Ålem Energi. Trycket mot dammarna i Blomsterström och Skälleryd har ökat dag för dag under den senaste veckan.

-Nivån för dammarna är nu så hög att vattnet breddar över. Därför väljer vi att spränga bort reglerluckorna vilket gör att nivåerna i dammarna sänks, säger Magnus Jonsson, VD för Ålem Energi.

Sprängning av dammar

Dammarna i Blomsterström

Under fredagen gjordes de väl avvägda sprängningarna vilket medförda att belastningen mot dammarna minskade. Samtidigt framhåller Magnus Jonsson att detta är en ovanlig åtgärd.

-Med tanke på att vattenmängderna förväntas öka i Alsterån fram till i början av nästa vecka ser jag detta som en nödvändig försiktighetsåtgärd. Däremot är det inget som kommer att märkas nedströms utan syftet är helt enkelt att inte belasta dammarna för hårt.

Publicerad 2010-11-26
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Besöksadress: Mönsterås kommun, Kvarngatan 2, 383 22 Mönsterås
Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier