Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Vattenläcka på Lillön åtgärdad under tisdagen

Vattenläcka på Lillön åtgärdad under tisdagen

Uppdaterad klockan 15:35

Den vattenläcka som under förmiddagen (tisdag den 17 oktober) uppstod på Lillön på Oknö beräknas vara åtgärdad till klockan 16. Därefter beräknas alla berörda abonnenter åter ha vatten.

Har du även fortsättningsvis missfärgat vatten kan du testa att spola ett tag, så kan missfärgningen försvinna. Det missfärgade vattnet är inte farligt att dricka, utan beror på avlagringar i rören som lossnat i samband med läckan. Den tillfälliga dricksvattentank som ställts upp vid tennisbanorna på Oknö finns kvar.

Vattenläckan inträffade i samband med ett planerat underhållsarbete på vattenledningsnätet under tisdagsförmiddagen.

 

 

Uppdaterad klockan 11:10

Vid ett planerat underhållsarbete på vattenledningsnätet uppstod en mindre vattenläcka på Lillön på tisdagsförmiddagen. Läckan gör att det just nu förekommer missfärgat vatten på Oknö. Vissa fastigheter saknar helt vatten.

Det missfärgade vattnet är inte farligt att dricka, utan beror på avlagringar i rören som lossnat i samband med läckan. Från lunch finns en tillfällig dricksvattentank placerad vid tennisbanorna på Oknö.

Under tiden läckan åtgärdas är vattnet tillfälligt avstängt för fastigheter på Frugrundsvägen, Bligrundsvägen och delar av Oknövägen. Även andra områden kan tillfälligt beröras i samband med arbetena.

Vattnet beräknas vara tillbaka senare under eftermiddagen. När arbetena med att laga läckan är klara, kommer kommunen att spola ledningar via brandposter för att få ett klarare vatten. 

 

 

Publicerad klockan 10:30

Bor du på Lillön kan du just nu uppleva att du har lågt tryck i vattenledningarna eller i vissa fall också helt vara utan vatten. Vid ett planerat underhållsarbete på vattenledningsnätet uppstod en mindre vattenläcka på Lillön på tisdagsförmiddagen.

Under tiden läckan åtgärdas är vattnet tillfälligt avstängt för fastigheter på Frugrundsvägen, Bligrundsvägen och delar av Oknövägen. Även andra områden kan tillfälligt beröras i samband med arbetena.

Från lunch finns en tillfällig dricksvattentank placerad vid tennisbanorna på Oknö. Vattnet beräknas vara tillbaka senare under eftermiddagen. 

Publicerad 2017-10-17
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier