Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Var går det inte att ringa i mobilen?

Var går det inte att ringa i mobilen?

Frida Olofsson i en sopbil som kör för Täckningskollen

 

Just nu kör kommunens sopbil omkring med tio mobiltelefoner som är kopplade till en dator. Målet är att kartlägga vilken täckning olika mobiltelefonabonnemang har runt om i kommunen. Sopbilen körs av Frida Olofsson och hon passerar alla hus där det finns ett sopkärl. Samtidigt registreras täckningen på telefonerna som är försedda med abonnemang som mäter de så kallade 2G, 3G och 4G-näten gentemot samtliga teleoperatörer på marknaden. Resultatet presenteras sedan i form av en täckningskarta för Mönsterås kommun.

Täckningskollen och Frida Olofsson utanför sopbilen

Foto: Claus Kempe

Täckningskollen bestå av ett analysverktyg där vanliga mobiltelefoner används för att samla in täckningsdata till Täckningskollens servers. Data som samlas in av Täckningskollens användare kan sedan nyttjas för att jämföra vilken operatör som har bäst täckning i ett visst geografiskt område.

Täckningskollens styrka är att man på ett enkelt sätt kan jämföra olika operatörers täckning med uppmätta värden. Det vill säga att var och en kan se hur telefonerna fungerar i de områden man är intresserad av. På täckningskollens hemsida www.täckningskollen.se kommer kommunens mätresultat att publiceras.

Publicerad 2014-09-17
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier