Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Utmanande lärande i Blomstermåla

Utmanande lärande i Blomstermåla

Under tre dagar, 30 oktober till 1 november, samlades personal från kommunens skolor och pedagogiska verksamhet för att genomföra sin andra workshop i Utmanande lärande i Folkets hus i Blomstermåla, första tillfället hölls i mars tidigare i år.

Dagarna delades upp mellan skolor och de pedagogiska verksamheterna så att alla fick en heldag med workshop och lärande.

Från Challenging learning kom Bosse Larsson, lärare från Norrköping som länge arbetat med Carol Dwecks teori Mindset, och Richard Kielty, lärare som har lång erfarenhet inom pedagogisk ledarskap. Under två av dagarna deltog även Michael Dassa, utbildningsantropolog med ett särskilt intresse för forskning, metoder och processer.

Bosse Larsson och Michael Dassa svara på vilken känsla de får när de möter lärarna under dagarna i Blomstermåla.

- Bra diskussioner och en känsla av att man vill veta mer. Lärarna funderar själva och ställer även frågor till varandra, ett bra klimat över hela linjen igenom, säger Bosse Larsson.

- De är engagerade och har många relevanta diskussioner och de är nyfikna att lära sig mer än vad de redan kan. En positiv känsla från både nya lärare och även från de lärare som arbetat längre i yrket, fortsätter Michael Dassa.

Läs hela intervjun med Bosse, Michael och Richard

Lise-Lotte Öhman och Eva-Britt Krusell, lärare 7-9 på Krungårdsskolan berättar om vad de tar med sig av dagen

- Jag lär mig om att skriva kommentarer till eleverna istället för att sätta ett betyg direkt på uppgiften. Vi får nya kunskaper kring hur viktig feedback är, vad som ger resultat och effekterna av feedback, berättar Eva-Britt Krusell.

- I dialogen ges alla möjlighet att lyfta sina åsikter och att ingenting är fel, allt som man säger har lika stort värde. Det ger oss påminnelse om dialogen. Genom dialog får vi eleverna att tänka och utvecklas, fortsätter Lise-Lotte Öhman.

Läs fler intervjuer med lärare och pedagoger

Publicerad 2017-11-08
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier