Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Ung Företagsamhets Miljöpris 2012

Ung Företagsamhets Miljöpris 2012

Ung Företagsamhet i Kalmar delar varje år tillsammans med Kalmar Energi ut det viktiga Miljöpriset. Priset går till det UF-företag i Kalmar län som har en affärsidé som gynnar vår miljö på bästa sätt. Ett viktigt pris med tanke på de miljöproblem som råder i världen. Årets pris tilldelades UF-företaget Lappat & Klart UF från Mönsteråsgymnasiet. Lappat & Klart UF gör precis som man kan antyda på namnet, produkter av lappteknik. Det är grytlappar, kuddar och täcken som framförallt produceras av de 7 mycket duktiga tjejerna.  Vinnarna är förutom bäst i Kalmar län på miljö även lyckliga vinnare av en plats på SM i UF-företagande den 14-15 maj och fortsatt tävlan mot övriga Sverige.

Årets pris tilldelas ett företag som använde sig av allt mer populär teknik och hantverk kombinerat med ett smart miljötänk. Lappat & Klart UF har t ex följande inskrivet i fin affärsidé: Vi värnar om vår miljö och använder oss av återvunnet material.

Följande motivering gav juryn från Kalmar Energi:
Genom att återvinna textil och omvandla till nya produkter minskas miljöbelastningen i en bransch där konsumtionen är hög. Affärsidén bygger på en idé som kan vidareutvecklas i framtiden utan att miljöpåverkan eller energianvändningen behöver bli negativ. Ett medvetet kretsloppstänkande bidrar till att miljöpriset 2012 tilldelas Lappat & Klart UF.

Publicerad 2012-03-01
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier