Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Tre tjänster i en sladd - Mönsterås stadsnät

Tre tjänster i en sladd - Mönsterås stadsnät

Inkopplingar i blått och gult

Mönsterås Kommun har tecknat ett  avtal med TeliaSonera AB som innebär att Telia nu är kommunikationsoperatör i Mönsterås Stadsnät.

Stadsnät är en vedertagen benämning på lokala fiberoptiska nät. Mönsterås Stadsnät omfattar inte bara Mönsterås tätort utan i princip hela Mönsterås kommun. Via Mönsterås Stadsnät kan man få olika typer av tjänster. Dessa är av tre huvudtyper - Digital-TV, Bredband och Telefoni - och vi brukar därför tala om ”Tre tjänster i en sladd”.

Telia ansvarar för den aktiva utrustningen i den publika delen av nätet samt för att det finns ett antal tjänsteleverantörer att välja på inom Mönsterås Stadsnät.

Nu har Mönsterås Bostäders samtliga fastigheter i Mönsterås tätort anslutits till nätet och villor och företagsfastigheter ansluts löpande.

Observera att Du som fastighetsägare först måste ansluta din fastighet till Mönsterås Stadsnät innan Du kan beställa tjänster. Begäran om anslutning skall ske hos Mönsterås Kommun. Ytterligare information finns här på webb-platsen.

Telia har satt upp en tjänstevalsportal där man direkt från sin anslutna fastighet kan välja tjänster och leverantörer. Det finns för närvarande fem tjänsteleverantörer. Man kan också se vilka leverantörer som finns och vilka tjänster de erbjuder om man surfar till: www.bredbandswebben.se

Läs mer om Mönsterås stadsnät, om anslutning och vad som gäller i olika områden.

Inkopplingar gul-blå
Publicerad 2011-04-20
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Besöksadress: Mönsterås kommun, Kvarngatan 2, 383 22 Mönsterås
Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier