Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Teknikcollege Mönsterås invigdes!

Teknikcollege Mönsterås invigdes!

På torsdagen den 11 april invigdes Teknikcollege Mönsterås och det var det lokala Skolbandet som öppnade upp med några bra svängiga låtar. Jacqueline Doohan ordförande i barn- och utbildningsnämnden hälsade sedan företagare, skolungdomar och övriga närvarande välkomna till invigningen i Parkskolans aula.

Därefter följde tal av Percy Schiöld och Carsten Wieger - Södra Cell, Roberth Nyqvist Be-Ge Stece AB och Roland Åkesson kommunstyrelsens ordförande som alla talade om vikten av en kvalitativ arbetsmarknadsefterfrågad utbildning till nytta för Mönsterås elever och näringsliv.

- Att Mönsteråsgymnasiet nu har blivit certifierat Teknikcollege innebär en kvalitetsstämpel på våra tekniskt inriktade utbildningar, säger Jan Es Johansson rektor på Mönsteråsgymnasiet.

På Mönsteråsgymnasiet är det teknikprogrammet, industritekniska programmet och el- / energiprogrammet som har blivit certifierade. Genom en nära samverkan mellan Mönsterås kommun och företagen, utformas utbildningarnas innehåll för att passa företagens behov av framtida arbetskraft. Ca. 30% av Mönsteråsarna är sysselsatta inom tillverkningsindustrin och det kommer att efterfrågas arbetskraft nu och framöver, inte minst med tanke på pensionsavgångar. Just nu genomför eleverna i årskurs 9 sina utbildningsval till gymnasiet och man har därmed chansen att söka till Teknikcollege Mönsterås till hösten.

Roland Åkesson invigningstalade

Roland Åkesson invigningstalade

- Kommunstyrelsen tycker att Teknikcollege är mycket viktigt, så vi har beslutat att satsa extra resurser på en fin teknikverkstad och ett bra gymnasium, avslutar Roland Åkesson kommunstyrelsens ordförande.

Publicerad 2013-04-12
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier