Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Sprid ordet om länets coronaambassadörer!

Sprid ordet om länets coronaambassadörer!

Att vi just nu skriver historia i denna pandemi har nog ingen missat. Men pandemin är inte över ännu, och vi behöver hitta nya sätt att nå fram till fler. Krissamverkan Kalmar län letar därför efter gymnasieungdomar som kan hjälpa till att informera andra ungdomar om viruset, smittspridning och annat som är bra att veta just nu om pandemin.

Går du på gymnasiet och vill göra skillnad, sprida framtidstro och hjälpa till att stoppa smittan? Eller känner du en gymnasieungdom som vill det? Tipsa hen om att bli coronaambassadör!

Vad är eller gör en coronaambassadör?

En coronaambassadör hjälper till att sprida information antingen på sin egen skola, i en annan skola eller hos en förening på ett coronasäkert sätt vid minst sex tillfällen. Detta sker under skoltid.

För att förbereda sig får coronaambassadören en endags utbildning i slutet av september. Under dagen träffar coronaambassadören förutom smittskyddsexperter, en grafisk designer, en kriskommunikatör, en journalist från Sveriges Radio P4 och en skådespelare.

Länets ambassadörer får sitt uppdrag av Krissamverkan Kalmar län. Det är ett unikt uppdrag som pågår från det att ambassadören är uttagen och utbildad, till den 31 december 2020, då ambassadörerna blir avtackade av Landshövdingen.

Vem kan bli coronaambassadör?

Elever på länets gymnasieskolor eller folkhögskolor kan anmäla sitt intresse att bli coronaambassadör.

Senast den 14 september ska elever på Mönsteråsgymnasiet lämna in sin anmälan till Friida Jakobsson, kurator på Mönsteråsgymnasiet.

Här finns mer info om vad uppdraget innebär, hur ambassadörer tillsätts, vilka fördelar ambassadörskapet har och hur det kan gå till »

Publicerad 2020-09-07
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier