Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Sporthallar, idrottsanläggningar och fritidsgårdar öppnar för barn och unga

Sporthallar, idrottsanläggningar och fritidsgårdar öppnar för barn och unga

Under torsdagen den 21 januari meddelade regeringen vissa förändringar i sin tidigare rekommendation om nedstängning av icke-nödvändig verksamhet för kommuner. Fritidsverksamhet för barn och ungdomar undantas. Mönsterås kommun öppnar därför försiktigt sporthallar, idrottsanläggningar och fritidsgårdar den 25 januari.

Fritidsgårdarna Play i Mönsterås och Tjena i Blomstermåla öppnar för begränsat antal besökare, med olika öppettider för olika åldrar. Sporthallar kommer att öppna för föreningsdriven träning för barn och ungdomar födda 2005 och senare. Idrottsanläggningar utomhus öppnas för föreningsdriven träning för alla åldrar.

- Nu när vi öppnar upp för en efterlängtad idrottsvardag för barn och unga vilar ett stort ansvar på kommunens idrottsföreningar. Det är viktigt att alla följer de allmänna råden och de rekommendationer som Riksidrottsförbundet och olika specialidrottsförbund tagit fram så att träningen genomförs på ett säkert sätt, säger Fredrik Johansson, kommunchef.

Regeringen uppmanar fortsatt alla kommuner att stänga icke-nödvändig verksamhet fram till den 7 februari, och under samma tid ska all verksamhet som går genomföras på distans eller hemifrån.

Kommunhusets och individ- och familjeomsorgens reception, biblioteken, musik- och kulturskolan, öppna förskolan, träffpunkterna och butiken Hjulet fortsätter därför hålla stängt eller erbjuda begränsad verksamhet likt tidigare. Därför kommer vi inte heller att spola upp den flyttbara isbanan eller upplåta kommunal mark till spolade isar.

Till mer information för föreningslivet

Till information om fritidsgårdarna

Publicerad 2021-01-21
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier