Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Skräpmätning pågår!

Skräpmätning pågår!

Just nu gör vi en skräpmätning i centrala delarna av Mönsterås. Mätningen pågår hela veckan. Det är personal från teknisk service som räknar skräp på 140 slumpvis förbestämda platser. Vi kartlägger hur mycket nedskräpning det är i Mönsterås och vilka typer av skräp som hamnar på trottoarer och grönområden.

Skräpet räknas på de förbestämda punkterna i en cirkel med 2 m radie. Vi protokollför hur nedskräpat det är på platsen och vilket typ av skräp som finns där, till exempel godispapper, fimpar, glasspapper, dryckesförpackningar, snus och tuggummi.

Därefter sammanställer Håll Sverige rent ett skräpfacit till oss där vi får veta hur mycket skräp det i genomsnitt finns på 10 m2 och vilka skräp som är vanligast. Det här blir ett underlag som vi sedan ska använda för att ta fram olika förslag på åtgärder för att minska nedskräpningen.

Metoden är framtagen av Håll Sverige Rent och Statistiska centralbyrån (SCB) och används av många kommuner. Det här är första gången vi använder metoden i Mönsterås kommun.

Publicerad 2019-06-27
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier