Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Scanias satsning i Oskarshamn stärker Mönsterås

Scanias satsning i Oskarshamn stärker Mönsterås

Johan Uhlin, platschef vid Scania i Oskarshamn, besökte Mönsterås i samband med ett frukostmöte. Ett stort antal företagsledare med flera fanns på plats för att lyssna till Scanias storsatsning i länet.
Inom de närmsta åren kommer Scanias nya hytt att lanseras i Europa. I centrum för den miljardsatsningen står Scania i Oskarshamn och målsättningen är att producera 400 hytter per dag.
I princip kan man säga att det kommer in plåtrullar till Scania som där formas och blir till hytter som sedan levereras runt om i Europa för att monteras på olika chassin. Lokalerna i Oskarshamn utökas med många tusen kvadratmeter och blir till en av världens modernaste fabriker med en mycket hög tekniknivå. Exempelvis kommer det att finnas cirka 200 robotar i den nya tillverkningslinan för hytter.
Scania har i dagsläget omkring 15 procent av marknaden och Johan Uhlin sticker inte under stolen med att både Volvo och Mercedes är stenhårda konkurrenter. Trots det räknar han med att Scania ska fortsätta att ta marknadsandelar på lastbilsmarknaden.
- Vi har en bra produkt som kan anpassas efter kundernas behov och för att klara framtiden måste vi vara bäst, konstaterar Johan Uhlin.

Publicerad 2014-11-21
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier