Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Sänkt ålder på Oknö naturförskola

Sänkt ålder på Oknö naturförskola

Oknö naturförskola syns bakom en dunge med tallar

Lite mer än en månad är kvar till Oknö naturförskola öppnar sin verksamhet i augusti, intresset för förskolan har från början varit stort och när verksamheten skulle förverkligas togs beslut om att förskolan skulle rikta sig till barn från fyra år och upp tills de börjar förskoleklass. 

I en tidigare nyhet berättade två av pedagogerna på förskolan om att det handlade om praktiska val men att verksamheten kunde utvecklas efter behov och intresse.

- Naturen väcker barnens nyfikenhet, lust och fantasi! Vi ser att barn som är mycket ute i skog och mark utvecklar sin motorik bättre och är friskare. Vår erfarenhet är också att barnen är mer tillfreds ute, berättade Anette Krantz i den tidigare nyheten.

Verksamhet från tre år och uppåt

Carina Jacobsson, förskolechef på Oknö naturförskola, Blåklockan, Lammet och Eken

Carina Jacobsson, förskolechef

- Det finns ett intresse från föräldrar med yngre barn än fyra år, eftersom vi har en möjlighet att förändra verksamheten sänker vi åldern från fyra till tre år, förklarar Carina Jacobsson, förskolechef på Oknö naturförskola.

I en naturförskola innebär det att verksamheten till största delen sker utomhus. I likhet med kommunens andra förskolor utgår naturförskolan från läroplanen, men naturförskolan använder läroplanen tillsammans utomhuspedagogik och upplevelsebaserat lärande i naturen.

Ansök om en plats redan nu

Föräldrar till barn som trivs ute kan ansöka om en plats på Oknö naturförskola genom Barnomsorg via Webben (öppnas i nytt fönster).

Publicerad 2017-06-27
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier