Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Resvaneundersökning: Hur reser du och på vilket sätt?

Resvaneundersökning: Hur reser du och på vilket sätt?

E22 vid Alsterån

Den frågan kommer drygt 60 000 personer i Småland, Blekinge och på Öland att kunna få besvara i en resvaneundersökningen som pågår under slutet av mars. Svaren kommer att vara ett underlag för planeringen av bland annat busslinjer, cykelvägar och planering av nya bostäder. 

I Kalmar län kommer drygt 20 000 slumpvist utvalda personer i åldern 16–84 år att få svara på frågor hur de reser. Är det med bil, med kollektivtrafik, med cykel eller till fots? De utvalda ska bland annat fylla i en resedagbok för en resdag. 

När man gör nya trafikförsörjningsplaner för kollektivtrafik med buss och tåg är det viktigt att ha goda kunskaper om resebehoven och vilka färdmedel man använder, så att rätt satsningar görs där de behövs bäst. Kunskapen behövs också för att kunna planera information och upplysning så att trafiken effektiviseras.

Trafikverket samordnar undersökningen, som är ett samarbetsprojekt med regionförbunden och länstrafikbolagen i Kalmar, Kronoberg, Jönköpings och Blekinge län. Växjö, Kalmar, Tingsryd, Uppvidinge och Emmaboda kommuner deltar också i projektet. Resultatet av undersökningen kommer att presenteras i en rapport som beräknas vara klar i början av sommaren.

Logga Regionförbundet i Kalmar län
Publicerad 2012-03-27
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier