Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Reningsverket vid Nynäs fungerar

Reningsverket vid Nynäs fungerar

Nynäs reningsverk från taket

Skadorna efter snöraset vid Nynäs reningsverk blev omfattande. Efter att rivningsarbetet avslutades har två bassänger tömts och skadorna åtgärdats varefter de åter tagits i drift.

I samband med det omfattande takraset som inträffade på julafton slogs delar av Nynäs reningsverk ut. Arbetet med att röja upp på olycksplatsen påbörjades omgående och i fredags kunde samtliga delar i reningsprocessen åter tas i bruk.

- Både vår egen personal och de entreprenörer som varit inkopplade har gjort ett fantastiskt arbete. De har ställt upp både dagtid och kvällstid, samt under helger, allt för att få reningsverket i full drift så fort som möjligt, säger Claus Kempe, kommunens informationschef .

Hela reningsprocessen kunde startas upp på fredagen och det innebär att reningen åter fungerar på bästa sätt. De vattenprover som nu tas visar redan på bättre värden och man beräknar att tämligen omgående åter kunna få normala värden på det utgående vattnet. Därmed ska de tidigare förhöjda utsläppsvärdena vara ett minne blott.

Närmast kommer nu återuppbyggnaden av själva huskroppen att påbörjas. Ett arbete som kommer att pågå under en längre period. Kostnaderna som takraset fört med sig täcks till största delen genom kommunens försäkring.

Nynäs reningsverk inifrån

Efter att rivningsarbetet nu avslutats och reningsprocessen åter är i full drift återstår nu återuppbyggnaden av själva huskroppen.

Publicerad 2011-01-25
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier