Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Regionens bästa företagsklimat

Regionens bästa företagsklimat

På förmiddagen den 4 oktober presenterade Svenskt näringsliv årets ranking av företagsklimatet i landets kommuner. Mönsterås kommun har under många år jobbat väldigt hårt och målmedvetet med näringslivsfrågorna och har ofta belönats med goda resultat i rankingen.

Högst rankad i Kalmar län

Årets placering blev nr 39, vilket är en liten försämring jämfört med förra årets 36e plats. Mönsterås är med det resultatet återigen högst rankad i Kalmar län.

- Vi är stolta och glada över att Mönsterås har regionens bästa företagsklimat. Det är företagen som är grunden för tillväxten och som skapar arbetstillfällen. Stabila och växande företag ger trygga jobb och bidrar till samhällets utveckling, säger kommunstyrelsens ordförande Anders Johansson.

Rankingen består av tre delmoment

Den slutliga rankingsiffran är ett resultat av tre olika delmoment. Två av dessa handlar om olika enkätsvar från kommunens företagare och det tredje handlar om olika statistiska faktorer. Det är framförallt inom statistikområdet som kommunen har de lägre resultaten medan företagarnas eget omdöme av företagsklimat, bemötande och service är styrkorna för Mönsterås kommun. Rankingen speglar inte bara kommunens arbete utan även till exempel medias och allmänhetens attityder till företagande betygsätts.  

- Vi måste hela tiden jobba med att ytterligare förbättra vårt företagsklimat. Det är ett långt och ständigt pågående arbete där vi alla måste hjälpas åt, säger näringslivssekreterare Thomas Svensson.

Publicerad 2018-10-05
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Besöksadress: Mönsterås kommun, Kvarngatan 2, 383 22 Mönsterås
Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier