Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Positiva intryck för Mönsteråsföretag på Elmia-mässan

Positiva intryck för Mönsteråsföretag på Elmia-mässan

Mönsteråsföretag på Elmia Subcontractor 2013

Mönsteråsföretag på Elmia Subcontractor 2013

Mönsterås kommun, tillsammans med ett 15-tal lokala företag, är på plats i Jönköping när Elmia Subcontractor arrangeras för trettionde gången.

Elmia Subcontractor 2013 är norra Europas ledande marknadsplats för industrin. I år ställer ett 15-tal företag med Mönsteråsanknytning ut i den samlande Mönsteråsmontern, som väcker stort intresse både när det gäller tanken om företagens samverkan, och monterns utformning.
- Det betyder mycket för vår kommun att företagen satsar och ligger i framkant när det gäller teknikutveckling och marknadsföring, säger kommunchef Mats Johansson

Bland utställande företag är känslan av årets mässa positiv.
- Det här är klart bättre än de senaste årens mässor och vi har förfrågningar att bearbeta, säger Daniel Fermskog platschef på Recticel i Mönsterås.

Läget kan naturligtvis se olika ut inom branscher och företag, men det samlade intrycket från mässan är optimism inför framtiden bland de utställande företagen. Under mässdagarna möter 1 200 underleverantörer tusentals inköpare, produktutvecklare, konstruktörer och företagsledare.

 Under onsdagen besökte ungdomar från Ung Företagssamhet (UF), Mönsteråsgymnasiet, mässan.
- Aktiviteten är ett sätt att främja samarbetet mellan gymnasieskolan och näringslivet samt att inspirera till framtida företagande, säger näringslivssekreterare Thomas Svensson.

Mässans betydelse och omfattning har inneburit att det är många internationella företag som ställer ut. I år finns 17 internationella samlingsmontrar i utställningen. Man räknar med att mässan kommer att besökas av drygt 13 000 personer. Varje år grundläggs affärer för flera miljarder under Elmiamässan.

Publicerad 2013-11-18
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier