Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Planerar du att fylla poolen?

Planerar du att fylla poolen?

Sommaren står för dörren och många vill fylla sina pooler. Då alla vill fylla sina pooler samtidigt kan problem med brunt vatten uppstå. Fyll upp poolen på rätt sätt så jämnar vi ut förbrukningen över dygnet och motverkar missfärgat vatten i kranarna - och i badvattnet!

Ska du fylla en pool, 8 m3 eller större? Kontakta VA-avdelningen först, via kommunens växel 0499-170 00. Gäller enbart om du har kommunalt vatten!

Stora vattenuttag kan påverka dricksvattnets kvalitet samt indikera läckor hos oss. Genom att kontakta oss i förväg slipper vi lägga tid och onödiga kostnader på att leta reda på ”läckan”.

Tips för att fylla poolen

Fyll på vatten i lugn takt. Det enklaste sättet att fylla poolen är med hjälp av en trädgårdsslang eller liknande. Om du fyller med högt flöde kan turbulensen i vattenledningarna göra att rost och andra avlagringar släpper från ledningarna och dricksvattnet blir grumligt i hela området.

Se till att munstycket är över vattenytan, för att undvika risk för återströmning vid eventuellt trycklöst huvudnät (vattenläcka).

När det är dags att tömma poolen

När det är dags att tömma poolen görs detta lämpligen genom att vattnet får infiltrera över gräsyta eller dylikt. Släpps vattnet i dagvattenledningen ska det vara avklorerat och utan kemikalier. Vattnet får inte släppas i spillvattennätet (”avloppet”).

Vattensmart!

Nivåerna i vattentäkter och magasin är stabila i dagsläget tack vare nederbördsrik höst och vinter. Ingen akut vattenbrist råder. Men det är ändå viktigt att behålla de goda vattenvanorna för en mer hållbar vattenkonsumtion. Smarta spartips hittar du nedan!

https://sv-se.facebook.com/vattensmart/

Vattensmart höst
Publicerad 2018-05-09
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier