Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Personal inom kommunal vård och omsorg och personlig assistans kan testas för covid-19

Personal inom kommunal vård och omsorg och personlig assistans kan testas för covid-19

Nästa vecka startar Region Kalmar län provtagning av covid-19 på personal inom hälso och sjukvård, kommunal vård och omsorg och personlig assistans. Det är personer som är hemma med kliniska symtom på covid-19 som nu kan testas på sin hälsocentral. Syftet är att personer som inte har covid-19 ska kunna gå tillbaka till arbetet tidigare.

- Det är mycket positivt att provtagningen av kommunal vård- och omsorgspersonal nu kommer igång. Vi har ett flertal medarbetare som är hemma med lättare symtom enligt de regler som nu gäller. Att de nu kan testa sig och återgå till arbetet om de i övrigt har ett gott allmäntillstånd är mycket positivt ur många aspekter, säger Linnéa Hallenberg, personalchef.

Det är regionens hälsocentraler som kommer att sköta provtagningen. Provtagning sker vid den hälsovalsenhet där personen är listad.

Publicerad 2020-05-22
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier