Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Om distansundervisning efter den 24 januari

Om distansundervisning efter den 24 januari

Mönsterås kommun har beslutat att införa växelvis distansundervisning för elever i årskurs 7-9 på Parkskolan i Mönsterås och Krungårdsskolan i Blomstermåla från och med måndag den 25 januari. För Mönsteråsgymnasiets och Komvux elever gäller fortsatt distansundervisning.

Högstadieeleverna kommer att följa ett roterande schema där en tredjedel av eleverna har distansundervisning i taget. Beslutet för högstadieskolorna, Mönsteråsgymnasiet och Komvux gäller till och med den 19 februari.

- Genom att färre elever befinner sig i skolbyggnaderna på samma gång skapar vi bättre förutsättningar för elever och medarbetare att hålla avstånd, och minskar risken för smittspridning både på plats i skolorna och i kollektivtrafiken, säger Magnus Sjöstedt, skolchef.

Berörda vårdnadshavare och högstadieelever kommer att få mer utförlig information via skolan om vilka dagar eleverna har distansundervisning respektive undervisning på plats. Elever som har distansundervisning erbjuds även fortsättningsvis möjlighet att beställa skollunch för avhämtning.

Beslutet om distansundervisning omfattar inte elever i grundsärskolan. Undantag görs för elever som av olika anledningar inte kan studera på distans. För elever i övriga årskurser sker undervisning som vanligt på plats i grundskolorna.

Till mer information om coronaviruset för vårdnadshavare, barn och unga

Publicerad 2021-01-21
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier