Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Nya topplaceringar för företagsklimatet i Mönsterås kommun

Nya topplaceringar för företagsklimatet i Mönsterås kommun

Bäst i länet och 36:a i landet – det är placeringarna för Mönsterås kommun när Svenskt näringsliv undersökt företagsklimatet i alla svenska kommuner. Därmed behåller kommunen sina placeringar sedan förra årets mätning. Tvåa i länet är Kalmar kommun på plats 75.

Resultaten kan ses som ett kvitto på att Mönsterås kommuns målmedvetna arbete lönar sig. På flera områden finns Mönsterås med i topp fem i hela landet. Det gäller både det sammanfattande omdömet om företagsklimatet i kommunen (4) men också

  • Kommunens service till företagen (3)
  • Tillämpning av lagar och regler (2)
  • Attityder från tjänstemän (4)
  • Attityder från kommunpolitiker (3)

- Idag gläds jag åt nyheten att Mönsterås ännu en gång håller ställningarna som länets bästa kommun när det gäller företagsklimat. Vi har många fina företag och många företagare att vara stolta över i kommunen. Framgångsrika företag är själva motorn i samhället som genererar tillväxt, arbetstillfällen och skatteintäkter, vilket i sin tur ger större resurser till exempelvis vården, skolan och omsorgen, menar Anders Johansson (C), kommunstyrelsens ordförande.

Lyft för skolan i årets undersökning

På samtliga områden förbättras placeringarna för Mönsterås kommun, utom vad gäller antalet nystartade företag och företagarnas uppfattningar om infrastuktur (till exempel vägnät, tåg och flyg samt tele- och IT-nät). Bland annat märks att kommunens satsningar inom skolan gett resultat även i näringslivet.  

- Särskilt glädjande är skolans förbättring. Skolan har förbättrat sin attityd till företagande från plats 46 till plats 8. Vi ser också att företagen anser att tillgången till kompetens har förbättrats och det är ju också ett område där skolan har stor betydelse, säger Anders Johansson.

Om undersökningen

Varje år får företagare i Sverige möjlighet att bedöma företagsklimatet i den egna kommunen i Svenskt Näringslivs omfattande undersökning. Enkätsvaren vägs samman med statistik från SCB över till exempel antalet nyföretagare, andel kommuninvånare som har arbete och entreprenader, och tillsammans ger detta en ranking över näringslivsklimatet. Nationellt har över 31 000 företagare svarat på hur de upplever situationen i sin kommun.

Publicerad 2017-09-27
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier