Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Nya bryggan och hamnlekplatsen invigd

Nya bryggan och hamnlekplatsen invigd

Roland Åkesson håller tal från SSRS Rolf Nilsson

Det blev en ny bryggfest likt den förra året med mycket folk, aktiviteter och festlig inramning. Strax före klockan 18 anlände kommunalrådet Roland Åkesson sjövägen med Sjöräddningssällskapets båt Rolf Nilsson med hemmahamn Oknö.

Förutom ett skönt väder bjöd kvällen på uppvisning och aktiviteter av Sjöräddningssällskapet och Sjöfartsverket. En av kvällens höjdpunkter var när Sjöfartsverkets helikopter och ytbärgare räddade en person som hade hamnat i vattnet.

Musikunderhållning av Fredrik och Jan-Erik Johansson

Under kvällen spelade och underhöll Jan-Erik och Fredrik Johansson med sång och musik.

I Roland Åkessons invigningstal lyfte han bland annat fram värdet av ideella insatser som utförs och nämnde att det känns tryggt att vi har Sjöräddningssällskapet som genom donationer och ideellt arbete har en lokal organisation för räddningsinsatser.

- På Oknö har vi en organisation som är i beredskap dygnet runt från mars månad och ända fram till att isen lägger sig i viken, en fantastisk tillgång! säger Roland Åkesson.

Många inblandade i arbetet
Uppvisning av Sjöfartsverkets helikopter och ytbärgare

Det är många som har varit inblandade i kedjan från planering till genomförande i denna etapp. Förutom kommunen och tekniska kontoret har Gröna rummet och Adebrants ingenjörsbyrå varit delaktiga. Bryggan har byggts av Skanska och SSE i Blomstermåla.

Utbyggnaden av lekplatsen har gjorts av Mark och Grundteknik.

Fortsatta byggplaner i hamnområdet

I höst fortsätter investeringarna i hamnområdet med en aktivitetspark för ungdomar, tjejer och killar. Detta beräknas vara klart till våren.

Byggnationen av bostäder i hamnen planeras vidare, både egna hem och hyresrätter.

- Eftersom att det finns planer på ytterligare två bryggetapper, så finns det möjligheter till fler invigningsfester framöver, konstaterar Roland Åkesson.

Publicerad 2014-07-04
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier