Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Ny kommunchef i Mönsterås

Ny kommunchef i Mönsterås

Mats Johansson kommunchef talar i telefon

Mats Johansson började sitt arbete som kommunchef i Mönsterås kommun måndagen den 12 september. Han har under de senaste 14 åren arbetat som chef vid arbetsförmedlingar på flera orter i Kalmar län, däribland Mönsterås. Närmast har Mats arbetat som områdeschef för sex arbetsförmedlingar i södra Kalmar län.

-  Att som Mönsteråsare och ny kommunchef få vara med om att vidareutveckla och förverkliga Mönsterås framtid utifrån demokratiska värden känns för mej angeläget, lockande och utmanande.
Mats har under större delen av sitt 44-åriga liv bott i Mönsterås och det är bla. närheten till arbetsmarknad, service, ett rikt föreningsliv och naturen som avgjort valet av boendeort. Han gläds också över SKL:s senaste ranking kring kommunal service där Mönsterås kommun återigen fått en topplacering.
-  Det är viktigt att vår kommun upplevs attraktiv, både för oss som redan bor här och för de nya Mönsteråsare som vi vill se komma hit. Jag och många med mej har lätt för att fokusera på alla de möjligheter som Mönsterås erbjuder, men det får ändå inte hindra oss från att se de utmaningar och behov av förbättringar som krävs i den vardagliga verksamheten.

Några utmaningar som kommunen står inför är bland annat att arbeta för en positiv befolkningsutveckling.
-  Allas bidrag är betydelsefulla och det är mycket som behöver ske i nära samverkan mellan flera aktörer, exempelvis det lokala näringslivet, kommunen, föreningslivet med flera. I detta sammanhang är den kommunala servicen en central del.

Näringslivsfrågorna är en annan viktig del för Mats som poängterar vikten av att det lokala näringslivet får rätt efterfrågad kompetens, goda förutsättningar för företagande.
-  Det är också viktigt att våra kommuninvånare som inte har arbete eller av andra anledningar står utanför arbetsmarknaden erbjuds möjligheter att få arbeten samt meningsfulla sysselsättningar.

Ungdomsfrågorna ligger också Mats varmt om hjärtat. Kanske beror det på att han själv har två barn i skolåldern.
-  Jag ser ungdomsfrågor som mycket viktiga. Vi måste ta hand om vår framtid, så att de får bra skolförutsättningar och att de känner att de är en del av Mönsterås framtid

Slutligen konstaterar Mats att Mönsterås kommunala ekonomi är god.
-  När det gäller ekonomin är det också viktigt att fortsätta prioritera detta arbete, så att vi tillsammans kan investera rätt när det som bäst behövs!

Under den närmsta tiden kommer Mats att träffa många nya kollegor och besöka flera arbetsplatser, både kommunala och inom det lokala näringslivet.
-  Trots en ambition om att träffa många anställda i kommunen, så kommer jag inte kunna träffa alla. Men som person och chef vill jag ha ett nära ledarskap och dialogen har alltid varit viktig för mej!

Publicerad 2011-09-12
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier