Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Ny byggnation på Solhemstomten i centrala Mönsterås

Ny byggnation på Solhemstomten i centrala Mönsterås

Vectura Fastigheter AB, som bygger och förvaltar samhällsfastigheter i flera kommuner i Sverige, kommer att bygga och förvalta fastigheten på Solhemstomten och Mönsterås kommun blir hyresgäst.

Byggnationen omfattar fyrtio lägenheter för särskilt boende och korttidsboende, fyra förskoleavdelningar och tillagningskök. Projektet ska skapa en brygga över generationsgränserna. Barn och äldre i samma byggnad. Det möjliggör att kunna äta måltider och genomföra aktiviteter tillsammans och att ha gemensamma utevistelser i en trevlig utemiljö.

Inflyttningen är planerad till våren 2020.

Läget i köpingen är också optimalt - nära till boende, handel och service, mycket nära en planerad kollektivtrafikplats vid E22:an och lätt att nå med cykel eller till fots.

Byggnationen kommer att bli ett fint tillskott i stadsbilden utmed Åsevadsgatan, som är kopplingen mellan E22:ans centruminfart och köpingens handelscentrum. Även Åsevadsgatan kommer att byggas om med bland annat cykelväg och planteringar.

- Solhemsprojektet är Mönsterås största välfärdssatsning på väldigt länge. Jag känner stolthet och glädje över att vi nu genomför denna historiska satsning på både barn- och äldreomsorg. Det är extra roligt att vi dessutom satsar på en miljövänlig byggnad med mycket hög energieffektivitet, säger kommunstyrelsens ordförande Anders Johansson (C).

För mer information, kontakta
Anders Johansson, kommunstyrelsens ordförande, tel. 0499-171 01
Thomas Nilsson, teknisk chef, tel. 0499-171 70

Läs mer om byggnationen under Aktuella projekt

 

Vy från norr

 

Publicerad 2017-12-13
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier