Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Nu har skräpjakten startat!

Nu har skräpjakten startat!

När våren kommer blir allt skräp synligt. Närmaste veckorna pågår det skräpplockaraktiviteter på sju av våra skolor och förskolor genom Håll Sverige Rents kampanj "Vi håller rent". Över 400 barn i kommunen kommer att ge sig ut och plocka skräp. Kampanjen vill lära alla barn och vuxna att inte skräpa ned och att återvinna istället.

Idag har dessutom Anders Johansson, kommunalråd, varit ute hos barnen på Oknö naturförskola och plockat skräp längst stranden. Barnen, personalen och Anders deltog med stor entusiasm. Resultatet blev 10 påsar med skräp, mest plast.

- Att minska nedskräpningen är viktigt för vår miljö och våra hav, säger Anders. Ett bra sätt är att lära sig från början att man inte slänger skräp i naturen.

För skräpplockningen handlar inte om att städa – utan om att lära. Nedskräpning är en fråga som engagerar många och som leder vidare till frågor om våra resurser och hur vi tar hand om vårt avfall. Mycket av det skräp som plockades upp består av förpackningar som borde ha återvunnits.

Till nästa år vill vi gärna bli ännu fler skräpplockare, så fundera redan nu på hur du kan engagera din skola, förskola eller förening – eller kanske bara dig själv som privatperson – inför 2019!

Läs mer på www.hsr.se

Publicerad 2018-04-16
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier