Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Nyheter » Mönsteråsgymnasiets utbyte med Gabelsberger gymnasium i Tyskland

Mönsteråsgymnasiets utbyte med Gabelsberger gymnasium i Tyskland

Gabelsberger gymnasium på besök i Mönsterås kommun

Mönsteråsgymnasiet har sedan några år ett utbyte med Gabelsberger Gymnasium, som ligger i Mainburg i södra Tyskland. Det är fjorton elever från vardera skola som deltar.

På fredagsmorgonen välkomnades eleverna av Mats Johansson, kommunchef i Mönsterås kommun. Mats berättade om kommunen, allt från kulturliv till näringsliv. Naturen med olika friluftsmöjligheter diskuterades också.

Från onsdag vecka 15 till onsdag vecka 16 är de tyska eleverna på besök i Mönsterås. De bor hemma hos ”sin” svenska elev och får då möjlighet att uppleva svensk kultur och Mönsterås som kommun under veckan.

- Elever som har deltagit är väldigt nöjda över att de tog chansen och vi har flera elever som efter ett par år fortfarande har kontakt med varandra, säger Mönsteråsläraren Jonas Karlsson Sköld.

I höst kommer Mönsteråseleverna få besöka Mainburg, Bayern. Mainburg är en ort i ungefär samma storlek som Mönsterås som har ett starkt näringsliv, bland annat skoföretaget Haix som levererar kängor till svenska armén. 

Det är tredje gången vi genomför utbytet och det sker årligen. Alla elever på Mönsteråsgymnasiet får ansöka om att delta.

- Det här är lyckat och givande, så vi är verkligen måna om att det skall fortsätta, avslutar Jonas.

Publicerad 2014-04-14
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier